Sinyur – Reformasi

Posted on Updated on

Matak waas nitenan lirik hiji lagu dina wanda Kliningan Sunda kalandep pun nini (Ene’ di Banten).

Mugia Ene’ tansah dipaparin panangtayungan ti Mantena…😥

——-

“pada metik pada ngambung

pada mipit sari asih

kitu perwatekna kembang

dipiasih mun keur seungit

dipihegar mun keur ligar

tapi mun kembang geus layu

lempes teu aya pangaji….

ilang daya sekar ganda

leungit sari timbul nyeri

musnah teu aya cahara

leungit sari timbul nyeri

sepi teu aya nu sudi”

——-

*cahara: kahormatan (mun teu lepat) dina basa sunda

Ieu lagu ngabahas ngeunaan reformasi 1998 dina wanda sunda dianggit dina basa anu nyastra. Kumaha geunjleungna alama Indonesia harita, kumaha ketirna kayaan eta kagambar dina ieu lagu.

Biheung aya nu keneh nu ngarti kana harti ieu lirik lagu ayeuna mah. tansah si Kaka jeung si Aa komo deui. Katambah ayeuna hirup di wetan.  Mata ajar Basa Daerah-na oge Basa Jawa.🙂

Sanajan aya kasalempang, dipiharep Kaka, Aa jeung Dede Ghais engke bakal jadi sawatara anu bakal miara jeung ngamumule basa karuhunna: Basa Sunda anu endah pisan.. ***

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s